Vastgoedpresentatie: Verleden, heden en toekomst

Vastgoedmedia is nog nooit zo belangrijk geweest. We gaan al even mee, dus dat kunnen we met een gerust hart vaststellen. Met de opkomst van het internet en marktleider Funda is vastgoedpresentatie een essentieel stuk gereedschap voor de makelaar. Hoe dat tot stand is gekomen, wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is en hoe de toekomst van vastgoedpresentatie er uit gaat zien? Heb je een paar minuten de tijd, lees dan ons verhaal!

Het begint eigenlijk allemaal vrij simpel twintig jaar geleden. Als een soort huizendokter springen wij in deze markt met ‘mediation’ voor moeilijk verkoopbare woningen. Na analyse van de woning wordt een behandelplan opgesteld om vervolgens aan de woningpresentatie te sleutelen. Dat concept loopt storm! Al vrij snel weet elke makelaar deze techniek correct toe te passen en is het dus tijd om dit concept achter te laten en ons verder te ontwikkelen.

Funda
Het alles veranderende Funda neemt begin 2000 de makelaarswereld compleet op de schop. Houtje-touwtje woningpresentaties voldoen echt niet meer. Het internet eist een veel professionelere aanpak en met een sneltreinvaart nemen de online mogelijkheden voor vastgoedmedia toe. De foto’s, filmpjes en plattegronden worden steeds beter en voor je het weet verschijnen ze in je inbox. En dan hebben we het nog niet eens over alle nieuwe innovatieve producten. Denk maar eens na wat je allemaal kunt inzetten tegenwoordig… Virtual Reality rondleidingen, 360 graden foto’s en het inzetten van drones voor foto’s en video’s van bovenaf. De beschikbare content is voor elke aanbieder toegankelijk en heeft kwalitatief gezien het plafond bereikt.

Service!
Hoe Proland zichzelf onderscheidt in deze markt? Natuurlijk zijn er budgetspelers, maar ook met prijzen knallen is niet uniek. Simpel, het draait niet meer alleen meer om wat je krijgt voor welke prijs, het gaat om hoe en wanneer je het krijgt. Denk maar eens na. Waarom kies je voor bol.com? Het product kun je ook ergens anders krijgen, maar net zo snel en met dezelfde service? Die relatie met de opdrachtgever, dat is belangrijk. Dat uit zich voor Proland in het kennen van de klant en het wensenpakket, korte wachttijden, zo min mogelijk wisseling in personeel en dat de klant van de opdrachtgever goed wordt voorbereid op onze komst.

Wensenpakket
Nu rest zich één vraag… Hoe ziet de toekomst eruit voor Proland en haar diensten? Uit het contact met onze opdrachtgevers valt ons op dat makelaars op zoek zijn naar een eigen identiteit. Dat klinkt misschien wat vaag, maar dat is eigenlijk erg concreet. Die makelaars bieden natuurlijk bijna allemaal hetzelfde dienstenpakket aan, dus hoe kunnen zij zichzelf onderscheiden? Het juiste imago, daar draait het om! Zo’n imago kun je perfect creëren via social media, waar veel makelaars nog kansen laten liggen. Maar voordat je die zichtbaarheid kunt vergroten, heb je dus wel een eigen identiteit nodig… Benieuwd hoe dat zich in de toekomst gaat ontwikkelen?


« terug naar alle berichten