audit makelaarskantoor

Social media: Vrijblijvende telefonische audit van de marketing van jouw makelaarskantoor? Lees de nieuwe blog en neem contact met ons!

Praktische Social Media Tips Voor Makelaars [Deel 2]

Als je onze vorige blog hebt gelezen en aan de slag bent gegaan met de tips, dan kunnen we het nu gaan hebben over het maken van content. Vergis je niet, dit stadium kan hartstikke lastig zijn. Vooral beginnen, het creatieve denkproces en het daadwerkelijk vormgeven kan veel tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn hier tips en tricks voor. Dus om je verder op weg te helpen, als aanvulling op de vorige blog, een aantal handige social media content tips.

Soorten content
Content komt in vele vormen, de meest relevante voor de vastgoedmarkt zijn: nieuwsberichten, blogs, nieuwsbrieven, vlogs, video’s, fotografie, infographics, visuals en evenementen. Probeer een mooi samenspel van deze content te delen op jouw social media kanalen, werk in wekelijks terugkerende rubrieken en stel dit af op de contentkalender die je eerder hebt gebouwd (zo niet, lees dan de vorige blog nog even). Je wilt elke doordeweekse dag zichtbaar zijn op minimaal één kanaal. Deel bijvoorbeeld vast elke week 1 à 2 nieuwsberichten, een video en een paar kwaliteitsfoto’s van woningen – ook recent verkochte woningen. Dan heb je nog 1 à 2 dagen in de week om af te wisselen met een van de andere contentvormen.

Tone of voice
Deel 1 sloten we af met het belang van gerichter marketing inzetten. Je weet nu voor wie je het schrijft (buyer persona), met welk doel en waar je jouw doelgroep kunt bereiken. Veel content kun je delen op de grote kanalen Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube. Let wel dat het ene kanaal zich beter leent voor bepaalde contentvormen, zoals Instagram draait om beeld en de tekst minder belangrijk is, vraagt LinkedIn juist om een goede tekst. Video werkt op alle kanalen erg goed, beter dan statisch beeld en tekst. Begin daarom ook een eigen YouTube kanaal, dat is een uitstekende manier om vastgoed aan te prijzen. Zo kun je ook wat meer laten zien van de omgeving en van jezelf.

Tone of voice
Nu gaan we de stap maken van strategie en doelgroep naar daadwerkelijke content. En dit heeft alles te maken met het vinden van de juiste tone of voice. Verkoop of verhuur je luxe kantoorpanden aan ondernemers in het hoogste segment, dan zal de content een formelere insteek en tone of voice hebben, dan wanneer je starterswoningen verkoopt aan jonge stellen. Deze manier van communiceren ga je gaandeweg leren, probeer daarom in de eerste maanden zo af en toe te veranderen van tone of voice en bekijk in de resultaten welke het best presteert.

Onderwerpen
Er zijn tal van onderwerpen om te delen en wees niet bang om dingen vaker te publiceren. Bijvoorbeeld een video van een maand geleden die nog steeds relevant is of een evenement dat je wilt promoten kun je prima 3 weken van tevoren 1 of 2 keer per week delen. Hieronder nog een paar ideeën van wat je allemaal kunt posten:
  • Maak een video van jouw werkgebied van bovenaf;
  • Laat zien wie je bent, introduceer jezelf;
  • Neem mensen een dag mee in jouw leven
  • Schrijf maandelijks een blog over ontwikkelingen binnen de markt;
  • Licht bepaalde elementen uit van een woning: zwembad, autogarage, een prachtige keuken of een paardenstalling;
  • Heb je een wat langere video gemaakt van een woning? Maak dan ook een korte triggervideo die je op social media kunt delen;
  • Live video op locatie van bezichtiging of rondleiding.
Laatste tips
Gebruik in de berichten originele hashtags #, nodig je netwerk uit om jouw social media pagina’s te volgen, zet in elk bericht een call to action (deel dit met je vrienden of reageer hieronder) en maak af en toe gebruik van ads. Let op: ga geen bericht ‘boosten’ op Facebook, maar maak een aparte ad campagne. Het boosten van een Facebookpost is niet gericht op de doelgroep die jij graag wilt aanspreken, bij een ad campagne kun je precies instellen wie jij wilt bereiken.

Er zijn natuurlijk nog tal van andere social media tips, maar hiermee kom je vast een heel eind. Je kunt op internet nog veel andere bronnen vinden om inspiratie uit te halen. Ben je klaar om daadwerkelijk te gaan posten? Zoek dan eerst op Google wat de beste tijden zijn per kanaal!

Wil je een vrijblijvende telefonische audit van de marketing van jouw makelaarskantoor?
Neem contact met ons op via info@proland.nl of bel 088 501 3501!

« terug naar alle berichten