Beste makelaar, heb jij een eigen identiteit?

De grote vraag waar veel makelaars mee stoeien. Waarom zouden mensen kiezen voor jou en niet voor een ander in de regio die in principe hetzelfde pakket aanbiedt? Onderscheidend zijn en het juiste imago, daar zal het steeds vaker om draaien in makelaarsland. Social media is de manier om een goed imago te creëren, maar voordat je die zichtbaarheid kunt vergroten, heb je dus wel een eigen identiteit nodig… Benieuwd hoe dat zich in de toekomst gaat ontwikkelen? Lees het in deze blog!

Aanbod, aanbod en nog eens aanbod. De social media pagina’s van makelaars stromen er van over. Die tijd is voorbij! Er is namelijk veel meer om te delen dan alleen dat op de woningzoeker gerichte woningaanbod. We kunnen vaststellen dat er momenteel geen gebrek aan woningzoekers is. Waar de makelaar wel naar op zoek is, dat zijn woningverkopers! Dus is het hoog tijd hen te benaderen en social media leent zich hier perfect voor. Let hierbij wel op het volgende: maak gebruik van de pull marketingstrategie. Dat betekent dat je niet jouw product of dienst via distributiekanalen duwt, maar dat je interessante informatie deelt waardoor bij de klant de vraag naar jouw product wordt gecreëerd. Laat dus zien waarom jouw makelaarskantoor de juiste is. Bijvoorbeeld door het delen van kennis en expertise van de huizenmarkt, enthousiasme, aandacht voor de verkoper en de persoon achter de naam. Dit heeft aantrekkingskracht op de verkoper en zo kom je dus aan nieuw woningaanbod!

Kernwaarden
Met dat imago ben je herkenbaar in de regio en herkenbaarheid geeft aanleiding voor mensen om voor jou te kiezen. Bedenk maar eens, waarom zou je kiezen voor een bepaalde makelaar? Toch niet alleen omdat het kantoor alleen maar een mooi woningaanbod heeft? Nee, ook omdat diegene goed kan verkopen, de doelgroep kent, de juiste media inzet, netjes werkt, goed informeert, vriendelijk is en dus de juiste lijkt om jouw huis zo goed mogelijk te verkopen. Oftewel, het imago en dat moet je zien over te brengen. Dat kan bestaan uit verschillende kernwaarden zoals, betrouwbaarheid, goede naam, innovatief, eigentijds, expertise, enthousiasme. Bepaald deze kernwaarden voor jezelf en laat deze doorschemeren in het delen van berichten op social media.

Netwerk
Essentieel is dat je social media zo vroeg mogelijk inzet en mogelijke huisverkopers dagelijks voedt. Mensen moeten je al kennen voordat ze überhaupt de beslissing nemen om hun huis te gaan verkopen. Zo kunnen wij een goed praktijkvoorbeeld geven. Een makelaar heeft in de afgelopen 10 jaar een netwerk opgebouwd met als resultaat: 17.000 e-mailadressen. Deze makelaar verkoopt gemiddeld 100 woningen per jaar, maal 10 zijn dat 1000 woningverkopers in 10 jaar tijd. Met die andere 16.000 is nooit iets gedaan. Zonde toch?! Zeker als je bedenkt dat mensen gemiddeld elke 7 jaar besluiten om te gaan verhuizen, dat betekent dat ruim 2.000 mensen uit dat netwerk dit jaar nog een huis willen verkopen en/of kopen. Hier liggen dus enorme kansen voor de makelaar om veel gerichter met klanten om te gaan!

Verschuiving
Die aandacht moet dus verschuiven naar de verkopende partij. Soepele communicatie, voorlichting in wat er gaat gebeuren, publiciteitsplan laten zien en de juiste verkoopprijs bepalen. Daarnaast zijn woningbezichtiging in deze verandering essentieel. Hierbij komen alle aspecten bekijken. Bereid de verkopende partij goed voor, geef feedback en houd je klant op de hoogte. Zo kun jij je onderscheiden!


« terug naar alle berichten